Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61029
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
100 ml Olej rostlinný
4 ks Vejce slepičí
Krém
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
400 g Zakysaná smetana
1 ks Ztužovač šlehačky
Na ozdobu
2 ks Kiwi
1 ks Želatina v prášku

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 702kJ
12% Sacharidy 43 g
32% Tuky 24 g
3% Sodík 55 mg
10% Bílkoviny 6 g

Kiwi řezy postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme těsto. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

3

Smetanu ušleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti krém osladíme.

4

Připravený krém rozetřeme na upečené, vychladlé těsto a poklademe oloupanými, na kolečka nakrájenými kiwi.

5

Želatinu připravíme podle návodu na obalu a po částečném zchladnutí ji nalijeme na povrch moučníku.

6

Po ztuhnutí želatiny krájíme na řezy.

Poznámka

Do těsta můžeme vmíchat lžíci kakaa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept