Jednoduchý recept

Tagliatelle s rajčaty a vlašskými ořechy

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6103
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
90 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
35 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Tagliatelle
60 ml Víno bílé
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 992kJ
19% Sacharidy 69 g
20% Tuky 15 g
17% Sodík 348 mg
28% Bílkoviny 16 g

Tagliatelle s rajčaty a vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

Nejprve nařízneme rajčata, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme a nakrájíme nahrubo.

2

Rozpálíme lžíci oleje a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a řapík celeru cca 5min doměkka. Poté přidáme rajčata, nastrouhanou mrkev, nakrájenou petrželku a ocet smíchaný s vínem. Směs zvolna asi 25min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.

3

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

4

Na zbylém oleji opražíme nakrájené ořechy.

5

Těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme, rozdělíme na talíře, ozdobíme praženými ořechy, strouhaným parmazánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept