Jednoduchý recept

Srdíčková lízátka v bílé čokoládě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61031
Kategorie: Lízátka

Ingredience

200 g Čokoláda bílá
50 g Cukr moučkový
1 špetka Cukr vanilka
100 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Pistácie
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 089kJ
15% Sacharidy 54 g
38% Tuky 29 g
4% Sodík 71 mg
14% Bílkoviny 8 g

Srdíčková lízátka v bílé čokoládě postup přípravy receptu:

1

Na vále vypracujeme z mouky, másla, cukru, vanilky, žloutku a špetky soli těsto. Vytvarujeme z něj kouli a necháme asi 2 hodiny v lednici.

2

Potom těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj srdíčka. Do každého srdíčka vmáčkneme špachtličku nebo špejli.

3

Připravená srdíčka urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 12-15 minut.

4

Po vychladnutí lízátka namáčíme v rozpuštěné bílé čokoládě a zdobíme nasekanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept