Recept

Karamelky s javorovým sirupem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61033
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

200 g Cukr třtinový
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 ml Mléko polotučné
80 g Ořechy vlašské
100 ml Sirup javorový
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
Na formu
1 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 973kJ
8% Sacharidy 30 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 30 mg
3% Bílkoviny 2 g

Karamelky s javorovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Na plech vsypeme vlašské ořechy a necháme je ve středně vyhřáté troubě asi 5 minut ztmavnout. Po vychladnutí je nasekáme.

2

V hrnci smícháme třtinový cukr, vanilkový cukr, sůl, smetanu, mléko, javorový sirup a máslo. Za stálého míchání směs přivedeme zvolna k varu a pod pokličkou povaříme 3 minuty. Pokličku odstraníme a bez míchání pomalu vaříme směs tak dlouho, až vznikne zlatě hnědý karamel.

3

Do hotového karamelu vmícháme nasekané ořechy.

4

Menší formu čtvercového tvaru vyložíme alobalem, který potřeme olejem. Vlijeme do ní hotový karamel, který necháme při pokojové teplotě asi 2 hodiny zchladnout.

5

Vychladlý karamel nakrájíme na kostky nožem namočeným v oleji. Bonbony uložíme do papírových košíčků nebo zabalíme do celofánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept