Jednoduchý recept

Rychlé chipsy s česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61035
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

200 g Brambory
1 stroužek Česnek
0,3 krajíc Chléb konzumní
2 dl Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 780kJ
5% Sacharidy 17 g
16% Tuky 12 g
50% Sodík 993 mg
6% Bílkoviny 3 g

Rychlé chipsy s česnekem postup přípravy receptu:

1

Dvě velké zdravé brambory (přibližně 150-200g) dobře kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou, osušíme je a na plátkovacím struhadle z nich nakrájíme tenké plátky, které rozložíme na čistou utěrku a osušíme.

2

Malý očištěný stroužek česneku utřeme a v misce promícháme s mořskou solí.

3

1/4 krajíčku chleba nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi nebo kastrólku rozehřejeme olej, kterého by mělo být tak 4-5 cm na výšku. Správnost rozehřátého oleje zjistíme tak, že do rozpáleného oleje vložíme několik kostiček chleba. Pokud během minuty chleba zhnědne, je to ta správná teplota na smažení. Do oleje vložíme plátky brambor, které osmažíme dozlatova. Děrovanou naběračkou usmažené chipsy vyjmeme, poklademe je na papírovou utěrku okapat. pak je hned horké vložíme do misky, posypeme je připravenou solí, zakryjeme je pokličkou a důkladně je protřepeme. Pak poklici odstaníme a hned můžeme chipsy podávat. Dobrou chuť.

Poznámka

Nejlépe se hodí brambory typu C, které jsou vhodné především na přípravu bramborové kaše, bramborového těsta, na výrobu hranolků, placek a chipsů. Tyto brambory po vaření moučnatějí a rozsypávají se. Rychle se rozvaří. Místo česneku můžeme použít jen čistou mořskou sůl, nebo do soli přimícháme čerstvě pomletý pepř, papriku nebo sušené bylinky podle chuti. Zbylý olej už nepoužijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept