Recept

Jarní bramborový salát s pažitkou a olejovou zálivkou

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61036
Kategorie: Přílohy

Ingredience

800 g Brambory
2 ks Cibule lahůdková
2 polévková lžíce Pažitka
1,5 l Voda pitná
Olejová zálivka
0,5 kávová lžička Cukr krupice
100 ml Masový vývar
4 polévková lžíce Ocet vinný
50 ml Olej Heliol jedlý
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 991kJ
7% Sacharidy 26 g
17% Tuky 13 g
30% Sodík 608 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jarní bramborový salát s pažitkou a olejovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Brambory dobře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme je přibližně 20 minut doměkka. Pak vodu slijeme, brambory po mírném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky 1.5-2mm silné. Očištěné a omyté jarní (lahůdkové) cibulky a pažitku pokrájíme nadrobno. V míse plátky brambor zlehka promícháme s cibulkou a pažitkou.

2

Do hrnečku si připravíme olejovou zálivku: 100ml horkého masového vývaru dobře promícháme s olejem, cukrem, solí, pepřem a vinným octem. Zálivku nalijeme na pokrájené brambory, promícháme a dáme na hodinu do chladničky.

3

Salát podáváme jako přílohu.

Poznámka

Místo oleje můžeme použít kvalitní majonézu: 100ml horkého masového vývaru smícháme se solí, cukrem a pepřem. Takto připravený horký vývar promícháme s připravenými nakrájenými brambory s pažitkou a cibulkou. Když směs vychladne, přimícháme majonézu a salát dáme před podáváním na hodinu do chladničky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept