Jednoduchý recept

Tatarský biftek originál

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61037
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Citrony
4 kávová lžička Hořčice Dijonská
600 g Hovězí svíčková
4 polévková lžíce Kapary sterilované
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl mořská
2 kávová lžička Tabasco
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 544kJ
3% Sacharidy 11 g
17% Tuky 13 g
64% Sodík 1 g
71% Bílkoviny 40 g

Tatarský biftek originál postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěné maso naškrábeme a necháme chvíli odpočinout. Asi po 15 minutách maso ještě nasekáme nožem najemno. Osolíme, opepříme, ochutíme Tabascem a cayenským pepřem. Směs rozdělíme na 4 díly.

2

Z každého dílu masové směsi vytvarujeme bochánek. Bochánky dáme na dezertní talířky a lžící namočenou ve studené vodě vyhloubíme uprostřed každého bochánku důlek. Do důlku vložíme čerstvý syrový žloutek.

3

Bochánky nakonec obložíme jemně nakrájenou cibulí, nasekanými kapary a nasekanou petrželkou.

4

Zvlášť v mističkách podáváme plátky citronu, worcester, hořčici a olej.

5

Biftek si každý umíchá sám podle chuti.

Poznámka

Množství kořenících přísad můžeme upravit podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept