Jednoduchý recept

Dobré těsto na langoše

  • Maďarsko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Dobré těsto na langoše 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61038
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
42 g Droždí
400 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 396kJ
14% Sacharidy 49 g
86% Tuky 64 g
12% Sodík 237 mg
18% Bílkoviny 10 g
Dobré těsto na langoše

Dobré těsto na langoše postup přípravy receptu:

1

Vlažné mléko rozmícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.

2

Mouku prosijeme do mísy, osolíme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto (můžeme použít hnětač), které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

3

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2 cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka, která necháme kynout ještě 10 minut.

4

Potom každé kolečko vytáhneme do stran. Langoše smažíme ve vyšší vrstvě oleje v pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.

5

Usmažené langoše odkládáme na papírovou utěrku.

Poznámka

Langoše můžeme podávat potřené prolisovaným česnekem nebo kečupem. Dobře chutnají i nasladko, potřené marmeládou.

Komentáře a hodnocení

 
marketa98
Uživatel uvařil tento recept
Chtěla bych poděkovat za super recept, po langoších se jen zaprášilo. Časem bych chtěla zkusit i langoše se zakysanou smetanou nebo jogurtem, takže uvidím, které budou lepší. Langoše byly nadýchané a s těstem se dobře pracovalo =)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept