Dobré těsto na langoše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dobré těsto na langoše
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61038 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
42 g | Droždí |
400 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 136,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dobré těsto na langoše postup přípravy receptu:
1 | Vlažné mléko rozmícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek. |
2 | Mouku prosijeme do mísy, osolíme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto (můžeme použít hnětač), které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. |
3 | Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2 cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka, která necháme kynout ještě 10 minut. |
4 | Potom každé kolečko vytáhneme do stran. Langoše smažíme ve vyšší vrstvě oleje v pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova. |
5 | Usmažené langoše odkládáme na papírovou utěrku. |
Poznámka
Langoše můžeme podávat potřené prolisovaným česnekem nebo kečupem. Dobře chutnají i nasladko, potřené marmeládou.
Chtěla bych poděkovat za super recept, po langoších se jen zaprášilo. Časem bych chtěla zkusit i langoše se zakysanou smetanou nebo jogurtem, takže uvidím, které budou lepší. Langoše byly nadýchané a s těstem se dobře pracovalo =)