Jednoduchý recept

Nejlepší žemlovka

  • Česko
Palec nahoru
5
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 5 Nejlepší žemlovka 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61039
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cukr vanilka
1 hrst Hrozinky
5 ks Jablka
500 ml Mléko polotučné
1 kávová lžička Skořice mletá
20 plátek Veka tuková
Náplň
1 ks Cukr vanilka
250 g Tvaroh jemný
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Sníh
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Vaječný bílek slepičí
Na vymazání a vysypání
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 769kJ
29% Sacharidy 104 g
23% Tuky 17 g
4% Sodík 76 mg
47% Bílkoviny 26 g
Nejlepší žemlovka
  • Nejlepší žemlovka
  • 1
  • Nejlepší žemlovka
  • 2
  • Vložit obrázek

Nejlepší žemlovka postup přípravy receptu:

1

Plátky veky namočíme do mléka (mléko můžeme trochu osladit) a polovinu plátků urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou.

2

Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem a žloutky. Směs rozetřeme na veky v míse.

3

Na tvaroh rozprostřeme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a rozinkami. Přikryjeme zbylými plátky veky a zalijeme zbylým oslazeným mlékem.

4

Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut. Potom na povrch naneseme pevný sníh ušlehaný z bílků a cukru. Krátce zapečeme do zezlátnutí sněhu.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Nejlepší žemlovka
Děkuji autorovi za tento vynikající recept na žemlovku. Po velké úrodě našich jablíček jsem přemýšlela jak je zpracovávat a tento recept je opravdu jednoduchý, levný a rychlý. Všem nám moc chutnal a určitě ho uďelám i příště. Dávám palec nahoru.
 
Karel Svoboda
Nejlepší žemlovka
Nejlepší žemlovka kterou jsem jedl.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
5
Palec dolu
0
5
Ověřený recept