Krůtí plátky s jarní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí plátky s jarní zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6104 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
200 g | Hrášek |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
400 g | Krůtí maso |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Ředkvička |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 869,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 384,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Olej stolní, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Koření grilovací, Krůtí maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí plátky s jarní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Nařežeme maso z vrchní strany na kostičky a poprášíme moukou. Osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření. |
2 | Opláchneme brokolici a oddělíme horní část od košťálu. |
3 | Rozkrájíme růžičky na kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Před koncem přidáme hrášek, aby byl také měkký. Vodu slijeme. |
4 | Očistíme ředkvičky a nakrájíme na plátky. |
5 | Společně s máslem přimícháme do zeleniny. |
6 | Připravené maso dozlatova osmahneme na oleji a podáváme se zeleninou. |