Jednoduchý recept

Křupavé brambory

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61044

Ingredience

1 kg Brambory
85 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 319kJ
9% Sacharidy 31 g
26% Tuky 19 g
17% Sodík 336 mg
12% Bílkoviny 7 g

Křupavé brambory postup přípravy receptu:

1

Dobře umyté brambory dáme do hrnce se studenou vodou a uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně podle velikosti 25-30 minut. Uvařené brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme je, vidličkou každou bramboru "poškrábeme" přibližně 1mm hlubokými rýhami. (Tím, jak povrch narušíme, budou křupavější). Brambory rozpůlíme, větší rozčtvrtíme.

2

Ve větší teflonové pánvi rozehřejeme máslo s olejem, brambory dáme na omastek, osolíme je a pomalu, za občasného promíchání je budeme opékat dozlatova. Takto připravené brambory podáváme samostatně nebo jako přílohu.

Poznámka

Brambory vybíráme na vaření (pokud možno) stejné velikosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept