Křupavé brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé brambory
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61044 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
85 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé brambory postup přípravy receptu:
1 | Dobře umyté brambory dáme do hrnce se studenou vodou a uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně podle velikosti 25-30 minut. Uvařené brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme je, vidličkou každou bramboru "poškrábeme" přibližně 1mm hlubokými rýhami. (Tím, jak povrch narušíme, budou křupavější). Brambory rozpůlíme, větší rozčtvrtíme. |
2 | Ve větší teflonové pánvi rozehřejeme máslo s olejem, brambory dáme na omastek, osolíme je a pomalu, za občasného promíchání je budeme opékat dozlatova. Takto připravené brambory podáváme samostatně nebo jako přílohu. |
Poznámka
Brambory vybíráme na vaření (pokud možno) stejné velikosti.