Játrové knedlíčky od babičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrové knedlíčky od babičky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61047 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
300 g | Játra drůbeží |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar drůbeží |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 175,3mg |
Vláknina | 465,8mg |
Vitamín A | 102,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Játrové knedlíčky od babičky postup přípravy receptu:
1 | Očištěná drůbeží (nejlépe kuřecí) játra rozmixujeme spolu s oloupanými stroužky česneku. Osolíme, přidáme žloutek a okořeníme majoránkou. Směs dobře promícháme a zahustíme strouhankou. Strouhanky použijeme takové množství, aby směs byla kompaktní. |
2 | Z připravené směsi tvarujeme knedlíčky, které ihned zaváříme do vývaru. |