Nejlepší vepřová panenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší vepřová panenka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61048 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Prosciutto sušené |
150 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová panenka |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 482,8mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Vepřová panenka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší vepřová panenka postup přípravy receptu:
1 | Panenky očistíme a nožem v nich nakrojíme otvor, který naplníme sušenými rajčaty. Maso osolíme, opepříme a každou naplněnou panenku zabalíme do plátku prosciutta. |
2 | Připravené panenky po všech stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji v pánvi. Potom podlijeme vínem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 10-15 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě. |
3 | Ve výpeku z panenek orestujeme oloupanou, nasekanou cibuli. Přisypeme mouku, osmahneme, zředíme vývarem a šťávu krátce povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Panenky podáváme se šťávou a vhodnou přílohou. |
Nejlepší vepřová panenka co jsem kdy jedl
Super opravdu vynikajíc