Výborná kuřecí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Výborná kuřecí játra
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61050 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Grilovací koření |
1 polévková lžíce | Kečup |
600 g | Kuřecí játra |
1 polévková lžíce | Majonéza |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
1 ks | Cibulka jarní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 49,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 45,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majonéza, Sůl, Voda pitná, Cibulka jarní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Grilovací koření, Kuřecí játra nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Výborná kuřecí játra postup přípravy receptu:
1 | Omytá a očištěná kuřecí játra překrojíme na poloviny a obalíme ve směsi hladké mouky a grilovacího koření. |
2 | Na pánvi na oleji osmahneme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli. Přidáme játra a chvíli restujeme. Zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. |
3 | V míse smícháme hořčici, majonézu, kečup, sójovou omáčku a worcester. Směs vlijeme do pánve na podušená játra. Podle chuti přisolíme a můžeme přilít i trochu vody. |
4 | Při podávání posypeme každou porci nakrájenou jarní cibulkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže.