Jednoduchý recept

Nejlepší vepřové koleno

  • Německo
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Nejlepší vepřové koleno 5 1
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61052
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 ks Cibule
10 ks Jalovec
1 kávová lžička Kmín celý
10 ks Pepř černý celý
2 kávová lžička Sůl
1500 g Vepřové koleno
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,064 kcal
Kilojoule 4 452kJ
8% Sacharidy 28 g
107% Tuky 80 g
17% Sodík 345 mg
105% Bílkoviny 59 g

Nejlepší vepřové koleno postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vodou dáme bobkový list, jalovec, celý pepř, na čtvrtky nakrájenou cibuli a vodu osolíme. Přivedeme k varu a do vroucí vody vložíme omyté vepřové koleno tak, aby bylo celé ponořené. Velmi zvolna vaříme 1,5 hodiny.

2

Potom koleno vyjmeme a kůži několikrát nařízneme. Do celého povrchu vetřeme sůl a kmín. Koleno položíme na mřížku, pod kterou dáme plech. Pečeme ve střední části trouby vyhřáté na 200°C 1,5 hodiny. V polovině doby pečení koleno obrátíme.

3

Měkké koleno ještě pogrilujeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 7 minut po obou stranách.

Poznámka

Podáváme s čerstvým chlebem, doplníme hořčicí a křenem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept