Kukuřičný závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičný závin
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6106 |
Ingredience
50 g | Kukuřičná krupice T 600 |
100 g | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 268,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Salám měkký, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičný závin postup přípravy receptu:
1 | Kukuřičnou kaši uvaříme - do litru osolené vody vysypeme krupici a povaříme ji za stálého míchání. |
2 | Poté snížíme teplotu a 20 minut vaříme přikrytou. |
3 | Vylijeme na pečící papír a urovnáme do obdélníku. |
4 | Poklademe ji krájeným salámem a sýrem, zavineme do rolády a necháme ztuhnout. |
5 | Poté rozvineme a krájíme. |