Jednoduchý recept

Rýžové mléko

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61060

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr třtinový
100 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 522kJ
8% Sacharidy 29 g
0% Tuky 0 g
4% Sodík 72 mg
3% Bílkoviny 2 g

Rýžové mléko postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 15-20 minut. Po uvaření vodu slijeme.

2

Vařenou rýži dobře rozmixujeme s 1 l čerstvé vody. Rozmixovanou směs přecedíme přes jemné sítko nebo přes čisté plátno. Nakonec mléko osladíme a přidáme špetku soli.

3

Můžeme podávat ihned, v chladničce mléko vydrží max. 1 týden.

Poznámka

Množství vody na propláchnutí rýže a vaření - podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept