Rýžové mléko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové mléko
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61060 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
100 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 30,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Rýžové mléko postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 15-20 minut. Po uvaření vodu slijeme. |
2 | Vařenou rýži dobře rozmixujeme s 1 l čerstvé vody. Rozmixovanou směs přecedíme přes jemné sítko nebo přes čisté plátno. Nakonec mléko osladíme a přidáme špetku soli. |
3 | Můžeme podávat ihned, v chladničce mléko vydrží max. 1 týden. |
Poznámka
Množství vody na propláchnutí rýže a vaření - podle potřeby.