Recept

Šťouchané brambory s celerem a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61063

Ingredience

800 g Brambory
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 084kJ
9% Sacharidy 31 g
17% Tuky 13 g
19% Sodík 373 mg
12% Bílkoviny 7 g

Šťouchané brambory s celerem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory a celer pokrájíme na kostky, dáme je do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a vaříme je přibližně 15 - 20 minut doměkka.

2

Mezitím omyjeme pažitku, kterou nakrájíme nadrobno. Očištěnou cibuli pokrájíme též nadrobno a v pánvi na rozpuštěném másle (1 lžíce) ji zpěníme téměř dorůžova.

3

Z uvařených brambor s celerem slijeme vodu, přidáme k nim zpěněnou cibulku, čersté máslo, teplou smetanu a vše rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Podle chuti přidáme bílý pepř, pažitku, dochtíme solí, vše zlehka promícháme a hned podáváme.

Poznámka

Tyto šťouchané brambory s celerem se nejvíce hodí k vařenému hovězímu masu nebo vařenému hovězímu jazyku. Celer by měl být uvnitř krásně bílý, jeho sezóna sběru je na začátku srpna až října.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept