Recept

Pikantní vařené brambory s pečeným česnekem, hořčicí a olivovým olejem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61064

Ingredience

800 g Brambory
1 kávová lžička Hořčice kremžská
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 711kJ
8% Sacharidy 28 g
6% Tuky 5 g
17% Sodík 344 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pikantní vařené brambory s pečeným česnekem, hořčicí a olivovým olejem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, v hrnci k nim přilijeme vodu, přimícháme sůl, kmín a vaříme přibližně 15 - 20 minut doměkka.

2

Mezitím neoloupanou menší hlavičku česneku upečeme v troubě, kterou jsme si rozehřáli na 200°C. Česnek pečeme ve slupce přibližně 15 minut.

3

Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme upečený česnek, který vymačkáme ze slupek. Ještě přidáme lžičku kremžské hořčice, olivový olej a vše rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Podle chuti brambory dosolíme a podáváme je hned horké jako přílohu.

Poznámka

Takto připravené šťouchané brambory jsou výbornou přílohou k pečenému králíku nebo k divočině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept