Recept

Tartiflette - brambory po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61065
Kategorie: Brambory

Ingredience

Vařené brambory
260 g Anglická slanina
1 kg Brambory
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř 4 barev
350 g President Camembert linea
2,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Na dochucení
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 044kJ
9% Sacharidy 32 g
70% Tuky 52 g
59% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Tartiflette - brambory po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce. Vaříme je 12 - 15 minut v osolené vodě (1.5 lžičky). Troubu předehřejeme na 200°C. Uvařené brambory slijeme, necháme je mírně vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky silné do 1cm.

2

Plátky kvalitní anglické slaniny nakrájíme na nudličky široké asi 0.5-0.7cm. Sýr camembert nakrájíme na plátky.

3

Zapékací mísu vytřeme máslem, celé dno i boky mísy pokryjeme plátky brambor, osolíme je a ochutíme pepřem. Poté brambory pokryjeme anglickou slaninou a nakonec povrch pokryjeme nakrájeným sýrem. Sýr ještě ochutíme dvěma špetkami soli a pepřem.

4

Zapékací mísu položíme na nejvyšší příčku v troubě. Brambory pečeme dozlatova. Podáváme je hned horké.

Poznámka

K "tartiflette" podáváme hlávkový salát nebo salát polníček. Camembert sýr můžeme nahradit pivním sýrem nebo jiným sýrem s bílou plísní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept