Tartiflette - brambory po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tartiflette - brambory po francouzsku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61065 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Vařené brambory | |
---|---|
260 g | Anglická slanina |
1 kg | Brambory |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř 4 barev |
350 g | President Camembert linea |
2,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Na dochucení | |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 62,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 24,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Sůl, Voda pitná, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny President Camembert linea nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tartiflette - brambory po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce. Vaříme je 12 - 15 minut v osolené vodě (1.5 lžičky). Troubu předehřejeme na 200°C. Uvařené brambory slijeme, necháme je mírně vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky silné do 1cm. |
2 | Plátky kvalitní anglické slaniny nakrájíme na nudličky široké asi 0.5-0.7cm. Sýr camembert nakrájíme na plátky. |
3 | Zapékací mísu vytřeme máslem, celé dno i boky mísy pokryjeme plátky brambor, osolíme je a ochutíme pepřem. Poté brambory pokryjeme anglickou slaninou a nakonec povrch pokryjeme nakrájeným sýrem. Sýr ještě ochutíme dvěma špetkami soli a pepřem. |
4 | Zapékací mísu položíme na nejvyšší příčku v troubě. Brambory pečeme dozlatova. Podáváme je hned horké. |
Poznámka
K "tartiflette" podáváme hlávkový salát nebo salát polníček. Camembert sýr můžeme nahradit pivním sýrem nebo jiným sýrem s bílou plísní.