Wrapy s náplní z quinoy a tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Wrapy s náplní z quinoy a tofu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61066 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Wrapy | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tofu uzené |
4 ks | Tortilla |
450 ml | Vývar zeleninový |
20 g | Zázvor celý |
Dresink | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 kávová lžička | Harissa pasta |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 453,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 26,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Tortilla, Zázvor celý, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Vývar zeleninový, Harissa pasta, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tofu uzené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Wrapy s náplní z quinoy a tofu postup přípravy receptu:
1 | Quinou propláchneme horkou vodou, vsypeme do vývaru v hrnci a přivedeme k varu. Zvolna vaříme 15-20 minut, potom odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou 5 minut stát. |
2 | Oloupanou cibuli, česnek a zázvor nasekáme nadrobno, papriku a rajčata nakrájíme na kostičky. Tofu osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky. |
3 | V pánvi na rozehřátém oleji necháme připravenou zeleninu a tofu změknout, osolíme a opepříme podle chuti. |
4 | V misce rozmícháme harissu s olivovým olejem a citronovou šťávou dohladka. Uvařenou quinou vidličkou načechráme a přidáme do misky k dresinku spolu se směsí zeleniny a tofu. Vše promícháme, osolíme a opepříme. |
5 | Před podáváním necháme v mírně vyhřáté troubě prohřát tortilly. Teplé placky potom pokryjeme quinoovou směsí a zavineme. Wrapy překrojíme na poloviny a ihned podáváme. |