Jednoduchý recept

Conchiglie s cizrnou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6107
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli paprička
1 ks Cibule červená
1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
425 g Cizrna konzervovaná
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
75 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl
1 hrst Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Conchiglie
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 545kJ
29% Sacharidy 106 g
15% Tuky 11 g
39% Sodík 773 mg
39% Bílkoviny 22 g

Conchiglie s cizrnou postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím rozpálíme olej a orestujeme na něm dozlatova cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě cca 1minutu. Poté přidáme propláchnutou a okapanou cizrnu, nakrájená sušená rajčata, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nakrájené chilli papričky a směs důkladně prohřejeme. Na závěr vmícháme citronovou šťávu a nakrájené bylinky.

3

Směs promícháme s těstovinami, ochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na talíře, dozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept