Chutný celerový salát s majonézou a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutný celerový salát s majonézou a bylinkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61071 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
250 ml | Majonéza |
2 ks | okurky sterilizované |
1,5 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř bílý |
1,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 305,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 715,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Majonéza, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, okurky sterilizované nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chutný celerový salát s majonézou a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý podzimní celer omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky velikosti zápalek, v mise je pokapeme citrónovou šťávou, promícháme a odložíme na chvilku do chladničky. |
2 | Z omyté petrželky kudrnky a pažitky setřepeme vodu a bylinky pokrájíme nadrobno. Vejce uvařené natvrdo (vařili jsme ho 8-10 minut) oloupeme, bílek a sladkokyselé okurky nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy k nudličkám celeru. Přidáme žloutek, který protlačíme přes sítko, kvalitní majonézu a hořčici. Salát promícháme, přidáme podle chuti sůl, pepř a bylinky. |
3 | Salát podáváme vychlazený. |
Poznámka
Salát podáváme k topinkám, s rajčaty nebo s listy zeleného salátu. Je též výborný k vařenému uzenému masu.