Bryndzové halušky originál - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bryndzové halušky originál
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61072 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
7 ks | Brambory |
300 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Brynza |
4 l | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 76,7mg |
Draslík | 883,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 336,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bryndzové halušky originál postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory najemno nastrouháme, osolíme, přisypeme mouku a zaděláme těsto. Vzniklé těsto má být lehké, mírně lepivé. |
2 | Z těsta na prkénku odkrajujeme malé kousky přímo do hrnce s vroucí vodou (můžeme použít speciální cedník na halušky). Vaříme jen do doby, až halušky vyplavou na povrch. (Vaříme po etapách, celé množství těsta se nevejde do jednoho hrnce). |
3 | Uvařené halušky krátce propláchneme studenou vodou, vsypeme do mísy a necháme na teplém místě. |
4 | Bryndzu se smetanou vymícháme dohladka. |
5 | Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. |
6 | Na talířích každou porci halušek přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme omastit vyškvařeným tukem. |