Jednoduchý recept

Bryndzové halušky originál

  • Slovensko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Bryndzové halušky originál 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61072
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

300 g Anglická slanina
7 ks Brambory
300 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Brynza
4 l Voda pitná
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 927 kcal
Kilojoule 3 879kJ
21% Sacharidy 75 g
76% Tuky 57 g
46% Sodík 913 mg
56% Bílkoviny 31 g

Bryndzové halušky originál postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory najemno nastrouháme, osolíme, přisypeme mouku a zaděláme těsto. Vzniklé těsto má být lehké, mírně lepivé.

2

Z těsta na prkénku odkrajujeme malé kousky přímo do hrnce s vroucí vodou (můžeme použít speciální cedník na halušky). Vaříme jen do doby, až halušky vyplavou na povrch. (Vaříme po etapách, celé množství těsta se nevejde do jednoho hrnce).

3

Uvařené halušky krátce propláchneme studenou vodou, vsypeme do mísy a necháme na teplém místě.

4

Bryndzu se smetanou vymícháme dohladka.

5

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme.

6

Na talířích každou porci halušek přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme omastit vyškvařeným tukem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept