Jednoduchý recept

Karamelizovaná červená cibule s vinnou klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61074
Kategorie: Maso

Ingredience

Karamelizovaná cibule
5 ks Cibule červená
2,5 kávová lžička Cukr krupice
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Sůl
Pečená vinná klobása
600 g Klobása vinná
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej Heliol jedlý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 907kJ
8% Sacharidy 31 g
68% Tuky 51 g
3% Sodík 58 mg
52% Bílkoviny 29 g

Karamelizovaná červená cibule s vinnou klobásou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou červenou cibuli rozkrájíme na poloviny, které pak pokrájíme na tenké půlměsíčky. Vinnou klobásu rozdělíme na 4 porce, každou stočíme do tvaru šneka, konce přichytíme párátky, poté je obalíme v hladké mouce.

2

Ve větší (nejlépe teflonové) pánvi rozehřejeme olej a klobásu pomalu opečeme z každé strany do zlatohněda.

3

V druhé nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, na něm cibuli usmažíme pomalu dozlatova. Občas ji promícháme, dáme pozor, abychom ji nepřipálili, měla by se pomalu smažit 15 - 20 minut. Přibližně po 8 -10 minutách smažení k cibuli přimícháme cukr, ocet a špetku soli.

4

Každou porci opečené vinné klobásy obložíme karamelizovanou cibulí a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept