Karamelizovaná červená cibule s vinnou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelizovaná červená cibule s vinnou klobásou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61074 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Karamelizovaná cibule | |
---|---|
5 ks | Cibule červená |
2,5 kávová lžička | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Sůl |
Pečená vinná klobása | |
600 g | Klobása vinná |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej Heliol jedlý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 0,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Klobása vinná, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej Heliol jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelizovaná červená cibule s vinnou klobásou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou červenou cibuli rozkrájíme na poloviny, které pak pokrájíme na tenké půlměsíčky. Vinnou klobásu rozdělíme na 4 porce, každou stočíme do tvaru šneka, konce přichytíme párátky, poté je obalíme v hladké mouce. |
2 | Ve větší (nejlépe teflonové) pánvi rozehřejeme olej a klobásu pomalu opečeme z každé strany do zlatohněda. |
3 | V druhé nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, na něm cibuli usmažíme pomalu dozlatova. Občas ji promícháme, dáme pozor, abychom ji nepřipálili, měla by se pomalu smažit 15 - 20 minut. Přibližně po 8 -10 minutách smažení k cibuli přimícháme cukr, ocet a špetku soli. |
4 | Každou porci opečené vinné klobásy obložíme karamelizovanou cibulí a hned podáváme. |