Vepřové s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s pórkem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | světluška |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (36%) |
ID receptu: | 61076 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
3 kávová lžička | Grilovací koření |
1 ks | Paprika |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
500 g | Vepřová krkovička |
500 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 164,8mg |
Draslík | 974,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 6,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Tuk, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Grilovací koření, Paprika nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, nasolíme a posypeme grilovacím kořením. |
2 | Opečeme na pánvi z každé strany 1 minutu a klademe vedle sebe na vymaštěný pekáč. Posypeme pórkem nakrájeným na kolečka a červenou paprikou a cibulí nakrájenou na kostičky. |
3 | Zeleninu přikryjeme plátky brambor, které osolíme. |
4 | Pečeme v troubě doměkka. |
Můj oblíbený recept. Peču na 200 stupňů asi jednu hodinu. Brambory jsou krásně šťavnaté. Dětem dělám plecko a my si rádi pochutnáme na krkovičce .
Hned zítra vyzkouším,už mám na to chuť
Tak jsem to vyzkoušela a nemá chybu.Dnes jsem si jej také uložila do oblíbených.
Uvařeno. Snězeno. Šťavnaté a propečené brambory byly luxusní.
Výborné, moc nám chutnalo.
Manžel má dietu tak jsem to dělala z kuřecího. Jsme jen dva,tak jsem to zapékala v jednoporcových miskách,tak jsem i ušetřila talíře.Moc dobrý.