Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Veganský Caesar salát 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61077
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Dresink
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cizrna konzervovaná
0,5 kávová lžička Hořčice Dijonská
2 kávová lžička Kapary
2 polévková lžíce Ocet vinný
120 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
Salát
40 g Droždí
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
50 g Řeřicha
1 ks Salát ledový
100 g Tofu uzené
Krutony
1 stroužek Česnek
100 g Chléb pšeničný (bílý)
2 polévková lžíce Margarín
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 112kJ
7% Sacharidy 24 g
55% Tuky 41 g
35% Sodík 691 mg
21% Bílkoviny 12 g

Veganský Caesar salát postup přípravy receptu:

1

Příprava dresinku: Cibuli s česnekem oloupeme a najemno nasekáme. V misce smícháme cizrnu, kapary, vinný ocet, dijonskou hořčici, worcester a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a za stálého šlehání metličkou přidáváme po kapkách olej. Dresink má mít smetanovou konzistenci.

2

Omytý salát natrháme na kousky. Osušené tofu nakrájíme na kostičky a po všech stranách osmahneme na pánvi na slunečnicovém oleji.

3

Příprava krutonů: Na pánvi rozehřejeme margarín, přidáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájený chléb, osolíme a opepříme. Za stálého míchání kostičky chleba opečeme dokřupava. Potom přidáme do pánve nasekanou petrželku a pažitku.

4

Salát a tofu smícháme s dresinkem a upravíme na talíře. Posypeme krutony, droždím (nebo strouhaným ořechovým sýrem) a ozdobíme řeřichou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept