Recept

Penne s chřestem a domácím červeným pestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61080
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Pesto
1 kávová lžička Bio sirup z agáve
2 stroužek Česnek
20 g Droždí
150 ml Olej olivový
50 g Oříšky piniové
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl mořská
Těstoviny
1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
250 g Chřest bílý
250 g Chřest zelený
1 špetka Cukr krupice
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata Cherry
1 kávová lžička Sůl mořská
500 g Těstoviny Penne
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,118 kcal
Kilojoule 4 678kJ
33% Sacharidy 117 g
85% Tuky 64 g
69% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Penne s chřestem a domácím červeným pestem postup přípravy receptu:

1

Příprava pesta: Na pánvi nasucho orestujeme piniové oříšky, vsypeme je do misky a necháme vychladnout. Oloupaný česnek nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na kousky. Česnek s rajčaty mixujeme ve větší nádobě spolu s piniovými oříšky. Po troškách přiléváme olivový olej, až vznikne krémová konzistence. Pesto ochutíme droždím, agávovým sirupem, solí, černým pepřem a cayenským pepřem.

2

Zelený chřest oloupeme u spodního konce, bílý chřest oloupeme celý. Chřesty potom šikmo nakrájíme na kousky o velikosti těstovin.

3

Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno. V širším hrnci rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm chřest po všech stranách. Přidáme česnek, cukr, sůl a pepř. Pod pokličkou necháme chřest zvolna podusit asi 5 minut, přidáme cherry rajčátka a prohřejeme.

4

Uvařené penne smícháme s pestem, chřestem a ozdobíme lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept