Jednoduchý recept

Hrášková polévka s tofu a zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61081
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
500 g Brambory
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
750 g Hrášek
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Margarín
3 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
100 g Tofu uzené
1500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 599kJ
16% Sacharidy 56 g
14% Tuky 10 g
67% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Hrášková polévka s tofu a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a mrkev spolu s omytým řapíkatým celerem nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozehřejeme margarín a ze všech stran na něm opečeme tofu nakrájené na kostičky. Přidáme celer, mrkev, cibuli a necháme zesklovatět.

3

Hrášek a oloupané brambory nakrájené na kostičky přidáme do hrnce. Vše zalijeme vývarem, přisypeme nasekanou petrželku, majoránku, bobkové listy a podle chuti osolíme a opepříme. Polévku vaříme do změknutí brambor.

4

Potom vyjmeme bobkové listy a nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept