Jednoduchý recept

Salát z červeného zelí a ovoce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61082
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Banány
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Hřebíček mletý
50 g Hrozinky
2 ks Jablka
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
50 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 kávová lžička Sladký rýžový ocet
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 ks Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 435kJ
14% Sacharidy 50 g
23% Tuky 17 g
6% Sodík 118 mg
8% Bílkoviny 5 g

Salát z červeného zelí a ovoce postup přípravy receptu:

1

Očištěné červené zelí najemno nakrouháme. V míse smícháme zelí s oloupanou, na kostičky nakrájenou cibulí. Dochutíme solí, pepřem, skořicí a hřebíčkem.

2

Omytá, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kostičky, pomeranč oloupeme i s bílou slupkou a rozdělíme na dílky, které nakrájíme na kostičky. Oloupané banány nakrájíme na kolečka, ořechy nasekáme.

3

Jablka, pomeranč, banány, ořechy a předem namočené, okapané rozinky vsypeme do mísy k zelí. Přidáme sladký rýžový ocet (nebo rýžový sirup), olej a vše dobře promícháme.

4

Salát zakapeme citronovou a pomerančovou šťávou, ještě promícháme a přikrytý necháme v chladu nejméně 2 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept