Jednoduchý recept

Veganský Waldorfský salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61087
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Veganská majonéza [61086]
3 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Hořčice plnotučná
100 ml Mléko sójové
1 polévková lžíce Ocet vinný
100 ml Olej slunečnicový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Salát
1 ks Celer bulvový
3 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Datle sušené
4 ks Jablka
5 polévková lžíce Majonéza veganská
50 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sirup rýžový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,239 kcal
Kilojoule 5 184kJ
60% Sacharidy 218 g
47% Tuky 35 g
10% Sodík 199 mg
16% Bílkoviny 9 g

Veganský Waldorfský salát postup přípravy receptu:

1

Veganská majonéza [61086]:

2

Všechny přísady kromě oleje rozmixujeme ve vyšší nádobě tyčovým mixerem na nízkém stupni otáček. Po kapkách přiléváme olej za stálého mixování, dokud směs nezhoustne.

3

Hotovou majonézu podle chuti osolíme a opepříme.

4

Před použitím uchováme v chladničce.

5

Salát: Omytá jablka zbavíme jádřinců a spolu s oloupaným celerem nahrubo nastrouháme (nebo nakrájíme na nudličky). Ořechy nahrubo nasekáme.

6

Jablka, celer a ořechy v míse zakapeme citronovou šťávou a promícháme s trochou veganské majonézy. Salát dochutíme rýžovým sirupem, solí, pepřem a cayenským pepřem.

7

Pro vylepšení chuti můžeme do salátu přidat sušené datle.

8

Před podáváním necháme v chladničce nejméně 2 hodiny proležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept