Veganský Waldorfský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Veganský Waldorfský salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61087 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Veganská majonéza [61086] | |
---|---|
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
100 ml | Mléko sójové |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Salát | |
1 ks | Celer bulvový |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Datle sušené |
4 ks | Jablka |
5 polévková lžíce | Majonéza veganská |
50 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sirup rýžový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 545,3mg |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 608,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 11,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 105,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Celer bulvový, Citronová šťáva, Jablka, Ořechy vlašské, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mléko sójové, Pepř černý mletý, Datle sušené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majonéza veganská, Sirup rýžový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Veganský Waldorfský salát postup přípravy receptu:
1 | Veganská majonéza [61086]: |
2 | Všechny přísady kromě oleje rozmixujeme ve vyšší nádobě tyčovým mixerem na nízkém stupni otáček. Po kapkách přiléváme olej za stálého mixování, dokud směs nezhoustne. |
3 | Hotovou majonézu podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Před použitím uchováme v chladničce. |
5 | Salát: Omytá jablka zbavíme jádřinců a spolu s oloupaným celerem nahrubo nastrouháme (nebo nakrájíme na nudličky). Ořechy nahrubo nasekáme. |
6 | Jablka, celer a ořechy v míse zakapeme citronovou šťávou a promícháme s trochou veganské majonézy. Salát dochutíme rýžovým sirupem, solí, pepřem a cayenským pepřem. |
7 | Pro vylepšení chuti můžeme do salátu přidat sušené datle. |
8 | Před podáváním necháme v chladničce nejméně 2 hodiny proležet. |