Jarní tvaroh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní tvaroh
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61092 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana ovesná |
500 g | Sójový jogurt bílý |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 63,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 247,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sójový jogurt bílý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ovesná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní tvaroh postup přípravy receptu:
1 | Na mísu položíme jemné síto, které vyložíme čistým plátěným ubrouskem. Sójový jogurt necháme v připraveném sítu odkapávat nejméně 8 hodin, nejlépe do druhého dne. Pokud bude vzniklý tvaroh příliš tvrdý, přidáme k němu trochu ovesné smetany a dobře rozmícháme. |
2 | Do tvarohu vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Nakonec tvaroh ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem, nasekaným koprem a pažitkou. |
Poznámka
Tvaroh podáváme na krajíčcích čerstvého chleba, je vhodný i jako dip na pečené brambory.