Sýr z kešu oříšků s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýr z kešu oříšků s bylinkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61094 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
200 g | Ořechy Kešu |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
1100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 487,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 571,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Ořechy Kešu, Pažitka, Šalotka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýr z kešu oříšků s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Nesolené kešu oříšky namočíme do 1l studené vody a necháme stát nejméně 8 hodin, nejlépe do druhého dne. |
2 | Oříšky sítem vyjmeme a rozmixujeme spolu se 100ml vody. Mixujeme nejdříve na nejnižší stupeň, postupně přidáváme až na nejvyšší stupeň. Mixer občas vypneme a vařečkou stáhneme kousky oříšků, které ulpěly na stěnách mixeru. Vzniklá konzistence má být jemná. Přidáme olej, citronovou šťávu a případně i trochu vody. |
3 | Umixovaný krém dáme do misky a přikryjeme potravinouvou fólií. Necháme v klidu stát na místě se stálou teplotou nejméně 12 hodin. |
4 | Potom sýr okořeníme špetkou muškátového oříšku a osolíme. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a česnek, nasekanou pažitku a petrželku. Dobře promícháme a uchováme v chladničce do podávání. |