Ementálový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ementálový salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6110 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Jogurt bílý |
0,5 ks | Paprikové lusky čerstvé |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 852kJ
3% Sacharidy 11 g
41% Tuky 30 g
5% Sodík 99 mg
56% Bílkoviny 32 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 321,6mg |
Draslík | 271,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Paprikové lusky čerstvé, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ementálový salát postup přípravy receptu:
1 | Na nudličky nakrájíme sýr a papriku, přidáme nasekané vejce a nakrájenou cibuli. |
2 | Přelijeme jogurtem a promícháme. |
3 | Podáváme studený. |
Poznámka
vejce musí být vařené