Jednoduchý recept

Bylinkové smaženky se smetanovým dipem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61100
Kategorie: Brambory

Ingredience

Smaženky
600 g Brambory
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
Smetanový dip
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana ovesná
1 špetka Sůl
200 g Tofu hedvábné
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 126 kcal
Kilojoule 528kJ
7% Sacharidy 25 g
2% Tuky 1 g
14% Sodík 271 mg
9% Bílkoviny 5 g

Bylinkové smaženky se smetanovým dipem postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory a mrkev nahrubo nastrouháme a osušíme v ubrousku. Přidáme nasekané bylinky, dochutíme špetkou muškátového oříšku, osolíme a opepříme.

2

V pánvi na rozehřátém olivovém oleji pečeme z připravené směsi placičky. Opékáme z každé strany asi 2 minuty. Hotové smaženky vyjmeme na papírovou utěrku, potom je urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě ještě 10 minut pečeme.

3

Hedvábné tofu vymícháme dohladka s ovesnou smetanou. Přimícháme oloupaný, jemně nasekaný zázvor a česnek, kopr a pažitku. Ochutíme citronovou šťávou a cukrem, osolíme a opepříme.

4

Smaženky upravíme na talíře a každou ozdobíme lžičkou smetanového dipu.

Poznámka

Tofu v dipu můžeme nahradit přírodním sójovým jogurtem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept