Kynutý cop s ovesnou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynutý cop s ovesnou smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61101 |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 ks | Cukr vanilka |
42 g | Droždí |
60 g | Margarín |
300 ml | Mléko sójové |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Smetana ovesná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na pomoučnění válu | |
---|---|
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 186,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 201,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr krystal, Droždí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Margarín, Mléko sójové, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ovesná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kynutý cop s ovesnou smetanou postup přípravy receptu:
1 | V misce rozdrobíme droždí se špetkou cukru a přilijeme asi 2 lžíce vlažného sójového mléka. Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj mléko s droždím. Ze stran shrneme do mléka trochu mouky, mísu zakryjeme a necháme vzejít kvásek. |
2 | Potom přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a sůl. Zbylé mléko s margarínem zahřejeme a přilijeme do těsta. Vařečkou nebo hnětačem vypracujeme hladké těsto, mísu přikryjeme a na teplém místě necháme těsto kynout asi 1 hodinu. |
3 | Na pomoučněné pracovní ploše vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 3 díly a vyválíme dlouhé válečky - prameny. Na plechu vyloženém pečicím papírem upleteme z pramenů cop, který potřeme trochou ovesné smetany. Pod utěrkou necháme kynout ještě 1 hodinu. |
4 | Vykynutý cop znovu potřeme ovesnou smetanou a posypeme krystalovým cukrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 35 minut dozlatova. |
5 | Upečený cop necháme prochladnout na mřížce. |