Recept

Oříškové tolárky s višňovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61105
Kategorie: Cukroví

Ingredience

Těsto
100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
125 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Ořechy lískové
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Náplň
120 g Marmeláda višňová
Polevy
80 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Griotka
100 g Poleva čokoládová
0,3 kávová lžička Potravinářská barva
0,5 ks Vaječný bílek slepičí
Na ozdobu
100 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 946kJ
14% Sacharidy 52 g
36% Tuky 27 g
3% Sodík 54 mg
12% Bílkoviny 7 g

Oříškové tolárky s višňovou náplní postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s mletými oříšky, vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem, nakrájeným máslem a špetkou soli. Vše rychle zpracujeme na hladké těsto, které necháme zabalené do fólie nejméně 1 hodinu v chladničce.

2

Z těsta vyválíme plát silný asi 4mm a vroubkovanou formičkou ve tvaru kolečka vykrajujeme placičky - tolárky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

3

Upečené, vychladlé tolárky po dvou spojíme rozmíchanou višňovou marmeládou.

4

Polovinu tolárků potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a zbylou polovinu cukrovou polevou.

5

Příprava cukrové polevy: Moučkový cukr vymícháme dohladka a dohusta s višňovkou, bílkem a 2 kapkami červeného potravinářského barviva.

6

Každý tolárek ozdobíme polovinou vlašského ořechu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept