Jednoduchý recept

Rajčatová polévka s pečenými bílými fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61106
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
3 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kávová lžička Garam masala
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
400 g Pečené fazole v rajčatové omáčce
100 ml Pomerančová šťáva
3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
800 g Rajčata loupaná celá
200 g Smetana rýžová
100 ml Víno bílé veganské
500 ml Vývar zeleninový
0,3 kávová lžička Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 603kJ
5% Sacharidy 19 g
9% Tuky 7 g
30% Sodík 592 mg
6% Bílkoviny 4 g

Rajčatová polévka s pečenými bílými fazolemi postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět na kolečka nakrájenou cibulku a nasekané chilli papričky. Přidáme najemno nasekaný česnek a krátce osmahneme. Přilijeme rajčatový protlak, lehce orsestujeme, přidáme garam masalu a cukr. Cukr necháme zkaramelizovat, potom zalijeme vše vínem, přidáme pomerančovou šťávu, rajčata, vývar, bobkový list a oregano. Osolíme, opepříme a zakápneme tabascem. Za občasného promíchání vaříme pod pokličkou asi 15 minut.

2

Z polévky vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme fazole a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme 4 lžíce ušlehané rýžové smetany a polévku ochutíme octem.

3

Na talířích ozdobíme každou porci kopečkem ušlehané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept