Rajčatová polévka s pečenými bílými fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s pečenými bílými fazolemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61106 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
400 g | Pečené fazole v rajčatové omáčce |
100 ml | Pomerančová šťáva |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
800 g | Rajčata loupaná celá |
200 g | Smetana rýžová |
100 ml | Víno bílé veganské |
500 ml | Vývar zeleninový |
0,3 kávová lžička | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 340,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 316,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr krupice, Oregano sušené, Pomerančová šťáva, Protlak rajčatový sterilovaný, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pečené fazole v rajčatové omáčce, Rajčata loupaná celá, Smetana rýžová, Víno bílé veganské nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s pečenými bílými fazolemi postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět na kolečka nakrájenou cibulku a nasekané chilli papričky. Přidáme najemno nasekaný česnek a krátce osmahneme. Přilijeme rajčatový protlak, lehce orsestujeme, přidáme garam masalu a cukr. Cukr necháme zkaramelizovat, potom zalijeme vše vínem, přidáme pomerančovou šťávu, rajčata, vývar, bobkový list a oregano. Osolíme, opepříme a zakápneme tabascem. Za občasného promíchání vaříme pod pokličkou asi 15 minut. |
2 | Z polévky vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme fazole a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme 4 lžíce ušlehané rýžové smetany a polévku ochutíme octem. |
3 | Na talířích ozdobíme každou porci kopečkem ušlehané smetany. |