Veganský bramborový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Veganský bramborový guláš
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61109 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Majoránka čerstvá |
2 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,2mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citronová kůra, Cukr třtinový, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Majoránka čerstvá, Mrkev kořen, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Veganský bramborový guláš postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupané, na kostičky nakrájené brambory asi 3 minuty. |
2 | Mrkev, česnek a cibuli oloupeme a spolu s očištěnou paprikou nakrájíme na kostičky. Přidáme k bramborám a vše chvíli podusíme. Vmícháme mletou sladkou i pálivou papriku, rajčatový protlak a restujeme 2 minuty. Přilijeme tolik vývaru, aby vše v hrnci bylo ponořené. Přidáme majoránku, citronovou kůru, cukr, kmín a podle chuti sůl a pepř. Zvolna vaříme asi 15 minut do změknutí brambor. |
3 | Při podávání ozdobíme každou porci guláše na nudličky nakrájenými nakládanými okurkami. |