Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6111

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
500 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 625kJ
20% Sacharidy 72 g
81% Tuky 61 g
3% Sodík 54 mg
22% Bílkoviny 12 g

Neapolské špagety postup přípravy receptu:

1

Nejprve rozpálíme olej a pod pokličkou asi 10min podusíme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a řapík celeru. Poté přidáme nakrájená rajčata, cukr, zalijeme vínem, přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a za občasného míchání zvolna vaříme cca 45min. Ochutíme solí a pepřem.

2

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Těstoviny vrátíme do hrnce, přelijeme větší polovinou omáčky, posypeme nákrájenými bylinkami a promícháme.

3

Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

4

Zbytek omáčky servírujeme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept