Jednoduchý recept

Salát z bulguru s rajčaty a rukolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61110
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Salát
300 g Bulgur
2 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Pepř růžový celý
500 g Rajčata
1 hrst Rukola
300 ml Vývar zeleninový
Zálivka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 kávová lžička Ocet jablečný
1 polévková lžíce Olej řepkový
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
15 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 543kJ
20% Sacharidy 71 g
8% Tuky 6 g
22% Sodík 434 mg
23% Bílkoviny 13 g

Salát z bulguru s rajčaty a rukolou postup přípravy receptu:

1

Bulgur v hrnci zalijeme vroucím vývarem a pod pokličkou necháme stát 30 minut.

2

Omytá rajčata zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na kostky. Bílou část jarních cibulek nakrájíme na kolečka.

3

Příprava zálivky: Oloupaný zázvor nakrájíme na kostičky a smícháme s hořčicí, octem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem.

4

Nakrájená rajčata a cibulky vmícháme do bulguru, přilijeme připravenou zálivku a vše promícháme.

5

Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme kuličkami růžového pepře a posypeme omytou rukolou.

6

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept