Jednoduchý recept

Labskaus z uzeného tofu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61111
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 ks Bobkový list
1000 g Brambory
200 g Červená řepa sterilovaná
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Kvasnicové vločky
1 špetka Muškátový oříšek
4 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 g Tofu uzené
1000 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 061kJ
20% Sacharidy 71 g
21% Tuky 16 g
281% Sodík 6 g
39% Bílkoviny 22 g

Labskaus z uzeného tofu postup přípravy receptu:

1

Uzené tofu osušíme a na talíři rozmačkáme vidličkou najemno.

2

V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a připravené tofu. Zalijeme vývarem, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory a 1 bobkový list. Přivedeme k varu a zvolna vaříme 20 minut. Potom slijeme, necháme odejít páru z hrnce, vyjmeme bobkový list a vše rozšťoucháme nahrubo.

3

Do šťouchaných brambor s tofu přidáme na kostičky nakrájené okurky a červenou řepu. Ochutíme kvasnicovými vločkami, špetkou muškátového oříšku, hořčicí a podle chuti osolíme a opepříme.

4

Pokrm rozdělíme do hlubokých talířů a ihned podáváme.

Poznámka

Do pokrmu pro zvýraznění chuti můžeme přilít i trochu nálevu z okurek, můžeme použít i ostřejší hořčici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept