Jednoduchý recept

Čočkový salát s petrželkou a kedlubnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61112
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Cibule lahůdková
300 g Čočka červená
1 ks Kedlubna
0,5 polévková lžíce Majoránka
3 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 l Voda pitná
Na dochucení
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
2 špetka Cukr krupice
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 394kJ
13% Sacharidy 48 g
11% Tuky 8 g
12% Sodík 235 mg
34% Bílkoviny 19 g

Čočkový salát s petrželkou a kedlubnou postup přípravy receptu:

1

Čočku přebereme, dobře v sítu promyjeme, dáme ji do hrnce s vodou, majoránkou a pomalu uvaříme téměř doměkka, nesmí být rozvařená, vaříme přibližně 35-40 minut, měla by být uvařená na skus "al dente". Uvařenou čočku pak scedíme, propláchneme v sítu pod studenou vodou a odkapanou dáme do mísy.

2

Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno, omytou a oloupanou kedlubnu nastrouháme na tenké nudličky. Očištěnou lahůdkovou cibuli rozkrojíme na poloviny, které pokrájíme na tenké plátky, zelenou nať na kroužky. Všechny ingredience přidáme k čočce.

3

Salát dochutíme kvalitním olejem, čerstvě pomletým pepřem, solí, cukrem a šťávou z citrónu, promícháme a podáváme.

Poznámka

Takto připravený čočkový salát se výborně hodí k opečeným kořeněným klobáskám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept