Mandlové košíčky s rybízem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové košíčky s rybízem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61113 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
35 g | Cukr moučkový |
40 g | Mandle mleté |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | žloutek |
Na náplň | |
2,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
130 g | Jahody zahradní |
200 g | Rybíz černý |
200 g | Rybíz červený |
1 polévková lžíce | Želé rybízové |
Na sníh | |
65 g | Cukr krupice |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na formičky | |
10 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 460,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 139,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 130,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Cukr krupice, Jahody zahradní, Rybíz černý, Rybíz červený, Cukr krupice, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Želé rybízové, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové košíčky s rybízem postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, formičky vytřeme máslem. Košíčky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. |
2 | V míse promícháme mouku s mletými mandlemi a máslem. Poté přidáme zbylé suroviny, vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme asi půl hodiny v chladničce. |
3 | Otrhaný a omytý rybíz necháme okapat, vložíme do kastrolu spolu s cukrem a na mírném plameni necháme dusit. Bobulky nesmí popraskat! |
4 | Omyté a okapané jahody nakrájíme na kousky, přidáme spolu s želé k rybízu, promícháme a necháme vychladnout. |
5 | Vál zlehka posypeme moukou, těsto vyjmeme z chladničky a vyválíme z něj placku. Z ní vykrájíme kolečka o průměru formiček, do kterých je vložíme. Těsto vidličkou propícháme a pečeme zhruba 10 – 12 minut. |
6 | Upečené košíčky necháme vychladnout. |
7 | V mezičase připravíme sníh. Bílky se solí ušleháme, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud není sníh hladký a lesklý. |
8 | Vychladlé košíčky vyjmeme z formiček, naplníme okapanou rybízovou náplní a překryjeme vyšlehaným sněhem. |
9 | Teplotu trouby snížíme na 150 °C a košíčky v ní pečeme zhruba 12 – 15 minut. |
10 | Košíčky podáváme teplé. |