Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 61114
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

1,5 kávová lžička Citronová kůra
20 kostka Cukr kostkový
40 g Cukr krupice
21 g Droždí
40 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko plnotučné
260 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
20 ks Švestky
1 ks Vejce slepičí
Na smažení
150 g Tuk ztužený
Na posypání
60 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 892kJ
26% Sacharidy 92 g
45% Tuky 34 g
9% Sodík 179 mg
16% Bílkoviny 9 g

Švestkové koblížky postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosijeme mouku (trochu odložíme na posypání válu), do důlku vlijeme droždí utřené s krupicovým cukrem a zředěné 3 lžícemi vlažného mléka. Droždí necháme vzejít, přidáme vejce rozšlehané ve zbylém vlažném mléce, přimícháme rozpuštěné máslo, ustrouhanou citronovou kůru a sůl. Vypracujeme hladké, lesklé těsto, které pod utěrkou necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

V mezičase omyjeme švestky, necháme okapat a vypeckujeme. Místo pecky do každé švestky vložíme kostku cukru.

3

Vykynuté těsto na pomoučeném vále alespoň 5 minut zpracováváme, poté přikryjeme utěrkou a necháme dalších 10 minut kynout. Poté těsto rozválíme na tenkou placku, z které vykrájíme 20 čtverců. Do každého čtverce zabalíme 1 ks švestky.

4

V hlubokém rendlíku rozpustíme tuk na smažení, do horkého vkládáme kobližky a smažíme, až jsou zlaté. Poté je necháme na ubrousku okapat, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a podáváme ještě teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept