Lečo s opečenými bramborami a uzeným tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lečo s opečenými bramborami a uzeným tofu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61116 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Lečo | |
---|---|
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 špetka | Kmín drcený |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sirup cukrový |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
Brambory | |
700 g | Brambory vařené ve slupce |
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tofu uzené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 215,9mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová kůra, Kmín drcený, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sirup cukrový, Sůl, Tymián čerstvý, Brambory vařené ve slupce, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tofu uzené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lečo s opečenými bramborami a uzeným tofu postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm na kolečka nakrájenou chilli papričku, nasekaný česnek, rozmarýn a tymián. Přisypeme mletou papriku a špetku kmínu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Potom vmícháme očištěné, na větší kousky nakrájené papriky, rajčata a okurku. Dochutíme octem, cukrovým sirupem a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme. Zvolna povaříme asi 30 minut, potom vyjmeme snítky rozmarýnu a tymiánu. |
2 | Uzené tofu osušíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a dozlatova na něm opečeme plátky ve slupce uvařených, oloupaných brambor a kostičky tofu. Přidáme nasekanou cibuli a znovu osmahneme. Dochutíme cayenským pepřem, mletou paprikou, solí a černým pepřem. |
3 | Lečo upravíme na talíře spolu s opečenými bramborami a ihned podáváme. |