Recept

Lečo s opečenými bramborami a uzeným tofu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61116
Kategorie: Brambory

Ingredience

Lečo
2 polévková lžíce Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 špetka Kmín drcený
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
2 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sirup cukrový
1 kávová lžička Sůl
4 ks Tymián čerstvý
Brambory
700 g Brambory vařené ve slupce
2 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 g Tofu uzené

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 026kJ
20% Sacharidy 72 g
23% Tuky 17 g
42% Sodík 850 mg
36% Bílkoviny 20 g

Lečo s opečenými bramborami a uzeným tofu postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm na kolečka nakrájenou chilli papričku, nasekaný česnek, rozmarýn a tymián. Přisypeme mletou papriku a špetku kmínu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Potom vmícháme očištěné, na větší kousky nakrájené papriky, rajčata a okurku. Dochutíme octem, cukrovým sirupem a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme. Zvolna povaříme asi 30 minut, potom vyjmeme snítky rozmarýnu a tymiánu.

2

Uzené tofu osušíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a dozlatova na něm opečeme plátky ve slupce uvařených, oloupaných brambor a kostičky tofu. Přidáme nasekanou cibuli a znovu osmahneme. Dochutíme cayenským pepřem, mletou paprikou, solí a černým pepřem.

3

Lečo upravíme na talíře spolu s opečenými bramborami a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept